Wegwijzers naar betrouwbare bedrijven

Het is belangrijk dat u alleen in zee gaat met betrouwbare bedrijven. Zo helpt u misstanden voorkomen als onderbetaling, uitbuiting, illegaal werk en fraude met uitkeringen of belastingen. Maar hoe controleert u dat? Een aantal branches is hard bezig met allerlei maatregelen om misstanden in de sector aan te pakken. Dat doen zij bijvoorbeeld met eigen kwaliteitscontroles en met een keurmerk voor bedrijven die aan de kwaliteitseisen voldoen.

Er zijn ook publicaties die u een handvat bieden bij het uitkiezen van een bedrijf in een bepaalde sector. Op dit moment zijn er twee beschikbaar. Die vindt u hieronder. Zodra er meer publicaties uitkomen, worden ze toegevoegd aan de lijst.

Heeft u een bepaald bedrijf in gedachten? Kijk dan of het voorkomt op de lijst met geïnspecteerde bedrijven van de Inspectie SZW.

 • Werken met uitzendbureaus

  Werken met uitzendbureaus

  Werkt u met uitzendkrachten? Zorg dan dat u én het uitzendbureau zich aan de regels houden. De checklist helpt u een uitzendbureau te selecteren, en om zelf op een eerlijke en veilige manier met uitzendkrachten aan de slag te gaan.

 • Werken met schoonmaakbedrijven

  Werken met schoonmaakbedrijven

  Besteedt u schoonmaakwerk uit? Kies dan voor een schoonmaakbedrijf dat zich aan de regels houdt. De checklist helpt u een schoonmaakbedrijf te kiezen en vergroot de kans dat u te maken hebt met een eerlijk schoonmaakbedrijf.

 • Lijst van geïnspecteerde bedrijven

  Lijst van geïnspecteerde bedrijven

  De Inspectie SZW controleert jaarlijks bij honderden bedrijven of zij zich houden aan de wetten voor eerlijk werk. De inspectieresultaten worden op internet gepubliceerd.